Sosyal konutta ilk temel sonrası uzmanlar konuştu: Kiralar belli bir seviyeye gelecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesi kapsamında 17 ildeki 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri atıldı. Sosyal konut projesinde ilk temellerin atılmasıyla birlikte gözler tekrar kira fiyatlarına çevrildi.

CNN Türk canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul Uzmanı Ayşe Fügen Arda, projelerde başlangıç planının yapılmasının kira fiyatlarına etki edeceğini söyledi.

“MAL SAHİPLERİNİN AKILLARI BAŞLARINA GELECEK”

“Bunun başlangıç planının yapılması çok iyi oldu.” diyen Ayşe Fügen Arda, “Ev sahiplerinin bir süre sonra sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. İnsanlar bu ciddi rakamları ödemekte zorlanacaktır. İnsanlar bu kiraları ödememek için şehir değiştiriyor. Mal sahipleri belki akılları başlarına gelip, kiram düzenli ödensin deyip, kiraları belli bir seviyeye getirecektir diye düşünüyorum.” dedi.

“FİYATLAR GERİLER”

Arda, bölgelerde sosyal konut projelerinin teslim edilmesiyle kiralarda ve konut fiyatlarında mutlaka gerileme olacağını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR25 soru 25 cevap! İşte sosyal konut projesinde merak edilenlerHaberi Görüntüle

“BANKALAR KATI BİR POLİTİKA İZLİYOR”

Gayrimenkul Uzmanı Ufuk Tetik de konut satışlarındaki banka kredileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Gerçekçi olmak gerekirse bankalar kredi kullanımı konusunda çok katı bir politika izliyor.” diyen Ufuk Tetik, “Bankaların mümkün olduğunca vermeme yönünde bir hareket ettiklerini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Raporlara dikkat çeken Tetik, “Geçen ay çıkan istatistiklere baktığımızda neredeyse bir önceki yıla göre yüzde 30’un üzerinde ipotekli satışların gerilediğini görüyoruz. Bu da önemli bir durum. BDDK konut kredi konusunda belli kıstaslar belirlemişti. O kıstaslara göre evleri belli segmentasyonlara ayırıp o segmentasyonlara göre üst kredi limitleri belirlemişti. Ben çok banka kredisiyle olabilecek gayrimenkul artışını beklemiyorum. Kuruluşların kendi ödeme planlarıyla satışların olacağını düşünüyorum. Sayılar da bunu veriyor. Gayrimenkulda kredi kullanımı noktasında zaten kredi faiz oranlarının yüksekliği de insanları kredi kullandırmaktan da ötekileştiriyor. Siz bir hesap yaptığınızda aldığınız mülkün iki katından fazlasına mal olduğunu görünce geride görüyorsunuz. Zaten açıklanan raporlara baktığınızda gayrimenkul satışları yüzde 23 gibi bir düşüşe geçti.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR17 ilde temel atıldı: İşte yapılacak evlerin dış görüntüsü ve fiyatı!Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSosyal konutta ilk temel! Erdoğan: 2 yıl içinde 250 bin konut sahiplerine teslim edilecekHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDev sosyal konut kampanyasında geri sayım! Konut mu yoksa arsa almak mı daha mantıklı?Haberin Tüm Görselleri

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir