Robotik kodlama ile hem robot yaptı, hem de el maharetlerini geliştirdiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Robotik kodlama ile hem robot yaptı, hem de el hünerlerini geliştirdiler

KASTAMONU – Kastamonu’da düzenlenen Bilim Şenliğine katılan öğrenciler, robotik kodlama atölyesi standında robot yapıp el maharetlerini geliştirdi.

Kastamonu Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bilim Şenliği” sona erdi. Kastamonu Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen şenlikte, öğrencilerin hazırladığı bilimsel projeler stantlarda sergilendi. Kastamonu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mesleksel Eğitim Kurs Merkezi’nce bilim şenliğinde stant açıldı. KASMEK altında açılan Robotik Kodlama Atölyesi tarafından açılan standı ziyaret eden öğrenciler, joistik yardımıyla robotları hareket ettirmeye çalışırken bir yandan da robotların nasıl tasarlandığı ve yazılımları hakkında bilgi aldı.

“Çocuklarımız hayal ediyor bizler ise onları hayata geçiriyoruz”

Robotik kodlama alanındaki eğitim çalışmalarına ehemmiyet verdiklerini söyleyen Kastamonu Belediye Lideri Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “KASMEK, bizlerin üzerinde uzun vakit düşündüğümüz ve emek harcadığımız bir projedir. Çok şükür burasını hayata geçirdik. Yaklaşık 1-1,5 yıldır burası hizmette. Meslek edindirme kursları fakat bunların içerisinde aklınıza gelebilecek çabucak her atölye var. Saz, ud, gitar, keman, piyanodan tutunda ahşap oymacılığına robotik kodlamadan tutun da satranç kursuna kadar çabucak hemen bütün uğraşıların olduğu tüm kısımların olduğu meslek edindirme kursları var. Tıpkı vakitte hem çocuklarımızı hem de konut hanımlarını bilhassa düşünerek hayata geçirdiğimiz bir proje. Hem çocuklarımız bir enstrüman çalsınlar, hem vakitlerini boşuna geçirmesinler hem de Kastamonu için manalı olduğunu düşündüğümüz ahşap oymacılığını öğrensinler diye yaptığımız kurslardı. Bu projemizi çok şükür hayata geçirdik. Burada görüleceği üzere bilim şenliğinde öğrencilerimizle bir ortadayız. Bu yıl bilim şenliğinin 4’üncüsünü düzenledik. Burada gördüğümüz bütün tertiplerin hepsinde belediyemizin imzası var. Biz çocuklarımıza güveniyoruz ve geleceğimizin onların elinde olduğunu biliyoruz. İnsan hayalleriyle birlikte bir kadro hayaller kurar. Bu yüzden çocuklarımızın hayalleri bizlerin hayallerinden çok daha fazla değerli. Biz de çocuklarımızın hayallerine taraf verebilirsek ve ışık tutabilirsek çok yararlı oluruz. Görüleceği üzere burada yaptığımız robotik kodlamalarla birebir işlevi denetim eden 5-6 adet robot görülüyor. Bu robotlar kumanda ile denetim ediliyor. Bunların dışında üzerinde çalışılan bir sürü projeler daha bulunuyor. İnşallah çocuklarımızın hayal dünyası çok geniş, natürel ki gördükçe hayali ona nazaran kurabiliyorsunuz. Bizler de bu tarafta çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz, büsbütün kendi hayal güçleriyle robotlar tasarlıyor”

KASMEK’te misyonlu Yelda Doğan ise, “KASMEK olarak bilim şenliğinde stant açtık. Burada robotlarımız var, öğrencilerimizle birlikte ilkokul ve ortaokul seviyesinde çalışmalar yapıyoruz. Robotlarımız kitler içerisinde 850 tane üretim modülünden oluşuyor. Öğrencilerimizin el hünerlerini geliştirmesinde, kesimleri söküp takarak dizaynları yapmalarını sağlıyoruz. Hem kodlamalarını yapıyoruz hem de joistik denetimi ile öğrencilerimizin robotları hareket ettirmelerini sağlıyoruz. Robotik kodlama aslında ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerin gelişimlerine çok tesir ediyor. 7-11 yaş ortasındaki öğrenciler, somut süreçler devri öğrencileri, bir sonraki süreçleri soyut süreçleri kapsıyor. Öğrencilerimiz için robotik kodlama da algoritma yapmak, bir program yapmak ve robotlara hareket vermek soyut kavramları somutlaştırmalarında yardımcı oluyor. Aslında çabucak hemen öğrencilerin bir algoritma sayesinde planlı hareketleri vermesini sağlıyor robotlara. Robotlar çok gazla ilgilerini çekiyor öğrencilerin, birde hayal güçleriyle yapıyorlar. Öğrencilerimiz kendilerine has dizaynlar yapıyor. Muhakkak bir başlık altına tabi kalmadan kendileri robotlarını istedikleri misyonu ve istedikleri parçayı ekleyerek kendi dizaynlarını yapabiliyorlar. Bunlar büsbütün öğrencilerimizin hayal güçlerine kalmış tasarımlar” diye konuştu.

Öğrenciler, bilim şenliğinde hem eğlendi hem öğrendi

Standı ziyaret eden Şehit Şerife Bacı Ortaokulu öğrencisi Sıla Güneş ise, “Bugün bilim şenliğine okulumuz ile öğretmenlerimizle birlikle geldik. Burası sahiden çok hoş. Arkadaşlarımızla birlikte burada stantları ziyaret ederek çok hoş seyahatler yapıyoruz. Burada rüzgarın hareket oluşumu vardı, belediye standında da robotu hareket ettirmeye çalıştık. Otomobiller yaptık, çok hoş etkinlikler oldu” biçiminde konuştu.

Ortaokul öğrencisi Nisa Özvatan da robotik kodlama standının ilgilerini çektiğini söz ederek, “Bilim şenliğine geldik. Burada bir sürü deney yaptık. Çok hoş oldu, teşekkür ediyorum herkese. Robotik kodlama standını çok hoş buldum. Birkaç tane robotik kodlama ile robotlar yapılmış, onları hareket ettirdik. Çok güzeldi” sözlerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir